Rätt eller fel?

Är det rätt eller fel att hänga ut dömda brottslingar? Nu är disskutionen igång på Facebook då man ser hur många som går med i en grupp som tycker man ska hänga ut dömda pedofiler för att skydda sina barn. Jag vet faktiskt inte om jag tycker det är en bra ide.
Skyddar man verkligen sin dotter genom att allmänheten får se bilder och namn på en dömd pedofil? Blir inte snarare budskapet att alla andra gubbar får ge mig godis men inte han som mamma sagt är farlig. Tänk om det skulle visa sig att din pappa, din sambo eller bror är dömd för något som hände då han var 18 och tjejen 14 år och 9 månader. I en liten stad kan en fjäder fort bli en höna så din bror, pappa eller sambo kommer garanterat snart vara en pedofil för en sak han gjorde för längesen när han var 18 och kär?

Tänk på deras familjer, de blir lika uthängda som brottslingarna. Vem kommer vilja umgås med Kerstin 40 år som har en sambo som är dömd för pedefoli. Ska hon också bli dömd på grund av att hon har valt att leva med en pedofil? Är det fel på henne också då?

Vad tycker du?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0